Bekijk het laatste nieuws over onze COVID-19-maatregelen en wat dit betekent voor onze medewerkers en werving. Ontdek meer

Skip Navigation

Dit is Katrien, HR-manager, Primark Hasselt.

Ik ben mijn carrière een paar jaar geleden begonnen als HR-consultant. Ik was altijd al geïnteresseerd in werving en selectie en alles wat te maken heeft met human resources. Ik werkte toen in een HR-functie bij een callcenter en daarna bij een Vlaamse winkelketen. Zo hoorde ik over een vacature bij Primark. Dat was in april 2015, toen Primark zijn eerste winkel in Hasselt opende. Dit was voor mij de ideale kans: ik ben dol op mode en op human resources. Het was ook nog eens de ideale locatie voor mij, want ik woon vlakbij. Ik solliciteerde en een paar weken later werd ik aangenomen als HR-manager.

Vrijheid en elke dag nieuwe uitdagingen

Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk is dat ik de vrijheid heb om mijn dag zelf in te delen. Ik werk niet alleen (bij Primark maak je altijd onderdeel uit van een team), maar zolang we samen onze doelstellingen bepalen, ben ik vrij om zelf te bepalen hoe ik ze realiseer.

Wat ik verder heerlijk vind aan mijn werk en carrière bij Primark is dat elke dag weer anders is, vooral omdat mijn functie een overkoepelende functie is binnen human resources. De HR-supervisor en ik zijn verantwoordelijk voor alles wat met human resources te maken heeft in de Primark-winkel in Hasselt, van het inplannen van roosters tot ervoor zorgen dat de salarissen op tijd worden betaald. We maken deel uit van een groeiend bedrijf en we werken in een dynamische omgeving. Er gebeurt altijd wat nieuws, inclusief dingen die we niet hadden gepland. Je moet flexibel zijn en het leuk vinden om elke dag nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Een betrouwbare, motiverende werkplek creëren

Het belangrijkste in mijn functie, als HR-medewerker en als manager, is ervoor zorgen dat het team het gevoel heeft dat ze altijd op me kunnen vertrouwen en dat wij voor ze klaar staan. Nog niet zo lang geleden kwam een medewerker met persoonlijke problemen naar me toe voor advies. We hadden een diepgaand gesprek en we deden er alles aan om haar rooster zodanig in te delen dat ze thuis kon zijn wanneer dat nodig was. Ik vondhet heel fijn dat ze het gevoel had dat ze me kon vertrouwen.

Dit gevoel van vertrouwen zie ik in de hele organisatie bij Primark. Ik heb het gevoel dat ik de mensen waar ik nauw mee samenwerk kan vertrouwen. Zo vertrouw ik er volledig op dat de HR-supervisor mij in de winkel kan vervangen als ik op vakantie ben. Ik weet dat ze dat goed kan en ik vertrouw erop dat ze in mijn afwezigheid de juiste beslissingen neemt.

katrien at work

Een trotse herinnering? De opening van de winkel in Hasselt

De opening van een winkel is echt fantastisch. Het is geweldig om te zien hoe dat werkt: bij de eerste bijeenkomst van de fulltime medewerkers merk je hoe enthousiast ze zijn om voor Primark te gaan werken. En je ziet hoe de klanten niet kunnen wachten om de winkel binnen te stappen! Het is een hele feestelijke dag. Een prachtig moment om nooit te vergeten. En ik weet dat er nog veel meer van dit soort momenten zullen volgen.

Recent bekeken vacatures

Geen recent bekeken vacatures gevonden.