Bekijk het laatste nieuws over onze COVID-19-maatregelen en wat dit betekent voor onze medewerkers en werving. Ontdek meer

Skip Navigation

ONZE ETHIEK

Er wordt ons vaak de vraag gesteld: ‘Hoe kunnen jullie zulke lage prijzen bieden en toch ethisch handelen?’ Wij geloven in betaalbare mode voor iedereen, maar niet ten koste van de mensen die onze producten maken.

Een eerlijk loon en veilige, gezonde arbeidsomstandigheden staan voor ons voorop. We eisen dat alle leveranciers en fabrieken die kleding voor ons maken, voldoen aan internationaal erkende standaarden. Zo'n 98% van de fabrieken die onze producten maken, produceert ook kleding voor andere merken, maar we nemen het zeker voor het onzekere. Ons Ethical Trade & Environmental Sustainability-team controleert of de standaarden worden nageleefd door elk jaar zo'n 3.000 controles uit te voeren.

Bovendien maken we sinds 2006 deel uit van het onafhankelijke Ethical Trading Initiative en hebben we binnen dit initiatief sinds 2011 de status van "leider". We verwachten van al onze partners dat ze zich houden aan onze Gedragscode, waarin alles staat beschreven, van onze nultolerantie ten opzichte van kinderarbeid tot het maximumaantal uren dat werknemers per week mogen werken en het recht om lid te worden van een vakbond.

Wij doen het anders

Maar hoe houden we onze prijzen laag en onze ethische standaarden hoog? Heel eenvoudig: we doen de dingen anders dan andere kledingbedrijven. We kijken naar elk detail binnen de productielijn om te zien hoe we goedkoper en efficiënter kunnen werken, van opstrijkbare etiketten tot het schapklaar leveren van de producten. Dus of je nu werkt in één van onze magazijnen, in één van onze winkels over de hele wereld of duurzame kleding ontwerpt op één van onze hoofdkantoren, je kan trots zijn op hoe we mensen respecteren en ernaar streven om onze impact op het milieu tot een minimum te beperken.

People working in Primark factory

Meer dan geëngageerd

Ons Ethical Trade and Environmental Sustainability-team bestaat uit meer dan 100 experts en we zijn betrokken bij allerlei geweldige initiatieven. We steunen niet alleen het Ethical Trading Initiative, maar ook de Textile Alliance, de Sustainable Apparel Coalition, de Greenpeace Detox-campagne en sinds kort het Duitse Partnership for Sustainable Textiles. We zijn mede-oprichters van het ACT-initiatief voor een eerlijk loon. Als lid van het Bangladesh Veiligheidsakkoord streven we bovendien naar een duurzame verbetering van de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken in Bangladesh.

Onze mensen

Van katoenboeren tot verkopers: de mensen die de visie van Primark tot leven brengen tijdens elke stap in de productie en verkoop zijn enorm belangrijk voor ons. We willen ervoor zorgen dat de omgeving waarin ze werken voldoet aan de hoogste standaarden, zodat onze mensen goed worden behandeld en een eerlijk loon krijgen. Wij zorgen voor het welzijn van al onze collega's, dus ook dat van jou. We steunen je bij je verdere ontwikkeling binnen en buiten het werk en helpen je om je ambities waar te maken. Daarvoor hebben we onder andere allerlei in-house trainingsprogramma's, van Customer Promise-training voor al het winkelpersoneel tot leiderschap- en managementtrainingen.

Ons milieu

We vinden het heel belangrijk dat er goed voor onze planeet wordt gezorgd. Daarom steunen we zoveel initiatieven en nemen we ook zelf maatregelen.

Tot nu toe hebben we...

11,000

Ton
kleerhangers

4,000

Ton
plastic

56,000

Ton
dozen gerecycled

94%

van het afval van winkels en magazijnen wordt gerecycleerd of op een nuttige manier wordt hergebruikt.

Onze producten komen uit 1.000 fabrieken die zich houden aan onze milieugedragscode en zorgen voor 700.000 banen op 4 continenten. Kleding die niet wordt verkocht, wordt gedoneerd aan de Newlife Foundation (Europa) en aan KIDS/Fashion Delivers (VS).

Hiermee behoren we tot de top 5% onder de leden van het Ethical Trading Initiative. En dit is nog maar het begin van een duurzamere toekomst, een toekomst waaraan ook jij kan meewerken.

Jij

Wil jij werken voor een bedrijf met een geweten? Werken bij ons maakt een groot verschil voor mensen over de hele wereld. En je kan met eigen ogen het werk zien dat wij doen met katoenboeren. We nemen maatregelen om efficiënter te werken en voor uitstekende arbeidsomstandigheden te zorgen. Je maakt deel uit van onze duurzame toekomst en helpt ons om die toekomst nog beter te maken.

Waar wacht je nog op? Meld je nu aan om deel uit te maken van onze ethische revolutie.

Meld je nu aan

Meer weten? Bezoek onze pagina over onze ethiek.

'Wij nemen onze verantwoordelijkheid tegenover de werknemers in de fabrieken, onze klanten en onze aandeelhouders erg serieus. We stellen alles in het werk om te garanderen dat onze producten onder goede arbeidsomstandigheden worden geproduceerd, dat de rechten van werknemers worden gerespecteerd en dat het productieproces rekening houdt met het milieu. Wij vinden dat ethisch handelen en prijs losstaan van elkaar.'

Katharine Stewart, directeur Ethical Trade and Ecological Sustainability bij Primark.

Recent bekeken vacatures

Geen recent bekeken vacatures gevonden.